6 лютого 2023 року за ініціативою координатора з виховної роботи факультету історії  та права Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, доцента кафедри історії України Інни Чернікової було проведено урок “Козацька слава” для здобувачів освіти 5-А класу Андріївського ліцею №2.

Тема уроку актуальна і цікава.

Майбутні педагоги Анна Явтушенко, Аліна Ходаковська, Ольга Гусак в  ході  уроку використали методи і прийоми, які сприяли розвитку в  п’ятикласників пізнавального інтересу до історії українського козацтва.

В ігровій формі діти дізналися про звичаї та традиції українських козаків про одяг, який носили справжні козаки, яка у них була зброя та як старанно вони за нею доглядали.

Особливо учням сподобалася гра-турнір на платформі Kahoot, в ході якої діти змагалися на знання історії українського козацтва.

Дякуємо всім причетним за організацію,  проведення уроку і  сподіваємося на подальшу співпрацю.  Проведення таких заходів допомагає учням пізнавати свою історію, дбати про духовне відродження народу, пишатися тим, що ми – українці козацького роду!